Skip to main content

Uitwisseling Korfbal zaal seizoen 2023-2024 in cijfers

News
22 May 2024
Image

Belang van videoanalyse in de Sport

Videoanalyse is cruciaal in de huidige sportwereld. Het stelt teams in staat om hun prestaties te verbeteren, beter voor te bereiden en individuele spelers te ontwikkelen. Het hebben van video's van alle wedstrijden is essentieel om een volledig beeld te krijgen van de sterke en zwakke punten van zowel je eigen team als je tegenstanders. Wanneer alle thuisteams hun video's delen, wordt de competitie in zijn geheel gedekt, wat leidt tot een eerlijker speelveld.

Bij TeamTV begrijpen we het belang van videoanalyse. Daarom bieden we gratis videouitwisseling aan voor competities. We geloven dat iedereen toegang zou moeten hebben tot video om een gelijk speelveld te creëren. Door video's beschikbaar te maken voor alle teams, kunnen we ervoor zorgen dat elke speler en elk team de kans krijgt om te leren en te groeien.

Statistieken van het zaal 2023-2024

Afgelopen seizoen zagen we een indrukwekkende betrokkenheid bij videoregistratie, zelfs op lagere niveaus. Dit heeft geresulteerd in meer dan 5.000 uur aan video die uitgewisseld is!

In de hoogste competities zoals de Korfbal League is het verplicht om alle wedstrijden te delen vanuit het KNKV. Dit zorgt voor volledige dekking, inclusief statistieken.

Wat echter opvalt, is dat ook op lagere niveaus, zoals de Eerste Klasse, veel wedstrijden worden gedeeld. In totaal deden alle acht Eerste Klasse poules mee, in totaal werden meer dan 80% van de wedstrijden de videos uitgewisseld. Het beste scoorde Eerste Klasse E en H, een indrukwekkende 56 van de 56 wedstrijden gedeeld. Hoewel het in de Tweede Klasse iets minder is, deed daar 75% van de poules mee met uitwisseling. In totaal deden er zo'n 75 poules mee met te uitwisseling.

Dit toont aan hoe waardevol videoanalyse kan zijn, zelfs buiten de topcompetities. Het laat ook zien dat korfbal zich kenmerkt als een sport die voorloopt op het gebied van technologie en analyse, doordat teams van alle niveaus actief deelnemen aan videoregistratie.

Ook de reserve poules droegen bij aan de videoregistratie, wat de consistentie en het niveau van analyse verder verhoogde. Bovendien deden er jeugd poules mee, wat aantoont dat ook de jongere spelers baat hebben bij deze technologische vooruitgang.

Echter, er zijn nog steeds een aantal competities waar weinig tot geen video-opnames zijn. Dit benadrukt de noodzaak om videoregistratie breder toegankelijk te maken en de voordelen ervan te benadrukken voor alle teams.

Samenwerken voor een gelijk speelveld

Bij TeamTV zijn we vastbesloten om deze kloof te dichten. Door gratis videouitwisseling aan te bieden, maken we het voor alle teams mogelijk om hun wedstrijden op te nemen en te delen. Dit zorgt niet alleen voor een meer competitieve en eerlijke omgeving, maar helpt ook bij het bevorderen van de algehele kwaliteit van de sport.

Automatisch Camerasysteem

Voor clubs kan het lastig zijn om een vrijwilliger te vinden om de wedstrijden op te nemen. Hiervoor biedt TeamTV nu ook een automatisch camerasysteem aan. Dit systeem helpt bij het vastleggen van wedstrijden zonder dat er een vrijwilliger nodig is om de camera te bedienen. Korfbal League clubs zoals PKC, DVO en LDODK maken al gebruik van dit systeem, evenals clubs als Oranje-Wit en Korfrakkers. Het automatisch camerasysteem zorgt voor consistente en hoogwaardige opnames, wat de analyse en verbetering van teams ten goede komt.

Neem vooral contact met ons op om te leren hoe dit systeem ook voor jouw club gebruikt kan worden.