Instructies voor het live meekijken via het camerasysteem

Bijgewerkt op 20 Aug 2024

Volg de onderstaande stappen om live beelden te bekijken via het AutoCam-systeem.

Vereisten

• Om live mee te kijken, heb je een TeamTV-camerasysteem nodig.
  • Je hebt trainer-rechten nodig.
  • Je moet aanwezig zijn op de locatie van de club en verbonden zijn met het wifi-netwerk van de club.
  • Je kunt alleen wedstrijden of trainingen van je eigen club bekijken.

Meekijken met een ingeplande wedstrijd of training

1. Kies een aparaat om live mee te kijken. (tablet of laptop, eventeel is streamen naar een beamer of TV ook mogelijk met appleTV of chromecast)
  2. Ga naar de AutoCam-service op het TeamTV-platform op je aparaat. Klik hiervoor linksboven in je scherm op de icoon met de negen blokjes en kies vervolgens voor "AutoCam."

3. Image
    Openen autocam app
  4. Selecteer de wedstrijd of training die je wilt bekijken. Kies de gewenste camerahoek door onder 'play' op de juiste optie te klikken.
  5. Image
    Opname overzicht op autocam
  6. Je kijkt nu live mee met de wedstrijd of training. Je kunt eenvoudig terugspoelen om specifieke momenten opnieuw te bekijken.

Live Tagging Als je gebruik maakt van live tagging, verschijnen de Tags automatisch aan de linkerkant van de videospeler. De Livetagging kun je uitvoeren door met bijv. je telefoon in te loggen in TeamTV en dan naar de wedstrijd of training te gaan en daar voor Livetagging te kiezen. Wat je hier tagt komt dan te voorschijn in de AutoCam app, zie hieronder.
Door op de Tags te klikken, kun je specifieke situaties snel terugvinden.

Image
Tags in de autocam

Er zijn verschillende streams mogelijk om te bekijken, dit hangt af van de camera's waarvoor gekozen is.

• PTZ-camera:  deze stream is terug te vinden.
  • Statische-camera: deze stream is terug te vinden.
  • Switch-stream: de stream is (nog) niet terug te vinden (wordt aangewerkt)
  • Panorama-camera: de uitgeknipte stream is terug te vinden met een vertraging.

Op dit moment kan het nog voorkomen dat je een tag bekijkt vanuit de verkeerde hoek (stream).